ایرانگردی
تهیهکننده فیلم سینمایی «ابوزینب» از پیشنهاد موضوع این فیلم توسط سید حسن نصرالله خبر داد.
به گزارش آیفیلم، نشست رسانهای فیلم سینمایی «ابوزینب» با حضور علی غفاری کارگردان اثر، مرتضی شعبانی، تهیه کننده و محمود غلامی نویسنده فیلم برگزار شد.
در ابتدای نشست علی غفاری از چگونگی علاقه به ساخت فیلم گفت: چهار سال گذشته فیلم مستندی را دیدم که در آن مجموعهای از شخصیتهای مختلف مقاومت لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی ساخته شده بود، یکی از این شخصیتها عامر کلاکش بود با عنوان «ابوزینب» او را میشناختند. ترجیح دادم با توجه به پتانسیل داستان این شخصیت را به نمایش بگذارم.
مرتضی شعبانی درباره ساخت مجموعه مستند «زیتون تلخ»، گفت: این مجموعه را با توجه به تحقیقات گستردهای بر اساس قصههای مقاومت ساختم، تحقیقات قصه را خدمت آقای سیدحسن نصرالله ارائه دادم، ایشان به من تأکید کردند چرا در میان قصهها شخصیت ابوزینب نیست، من از این شخصیت اطلاعی نداشتم جویا شدم و متوجه شدم او شخصیتی است که مادرش 14 سال شهادت فرزندش را از پدرش مخفی کرده است، بعد از ساخت مستند آرزو داشتم کارگردانی پیدا شود این موضوع بیبدیل را به یک کار سینمایی تبدیل کند، خدا را شکر آقای غفاری این کار را انجام دادند.
محمود غلامی گفت: معمولاً بین نویسنده و کارگردان اثر تنشهایی به وجود میآید اما این کار از این تنشها مبری بود، کمتر پیدا میشود نویسنده اثرش توسط یک کارگردان خوب ساخته شود که من شانس این مهم را داشتم.
شعبانی در ادامه به نحوه نگارش فیلمنامه اشاره کرد و گفت: فیلمنامه اولیه نوشته شده بود توسط دوستان لبنانی اما آقای غلامی آن را به صورت کامل بازنویسی کردند و مبتنی بر واقعیات است. مراحل تولید در لبنان کار سختی است گرچه سالنهای خوبی دارد اما تولید در این کشور کار دردسرسازی است. تجهیزات سینمایی و افراد متخصص کم دارند، قرار بود صحنهها در مکانهای واقعی رخ دهد که کار ما را بسیار سخت میکرد.
غفاری در ادامه گفت: آقای غلامی فروتنی به خرج دادند، نوشتن فیلمنامه «ابوزینب» کار بسیار سختی بود زیرا با محدودیتهایی مواجه بودیم، توصیه سیدحسن نصرالله این بود که عین واقعیت تعریف شود، به همین دلیل ذهن خلاق و سیال نویسنده محدود به واقعیت میشد و این کار را سخت میکرد. آنچه در فیلم میبینیم عین واقعیت است و حضور معنوی سیدحسن نصرالله باعث شد نتوانیم ذهن سیالمان را آزاد کنیم، شاید هم دیدن فیلم «زیتون تلخ» باعث شد ما به این حس نزدیکتر شویم.
وی ادامه داد: سیدحسن نصرالله به سید صادق معروف است و ایشان راضی نمیشدند صحنههایی را از نبرد خودمان اضافه کنیم و معتقد بودند باید شرافتمندانه این اثر به واقعیت نزدیک باشد.
کارگردان «ابوزینب» درباره تولید فیلم گفت: فیلم ساختن در لبنان سختیهای خودش را دارد، برای فیلمبرداری فینال فیلم نیاز بود در منطقهای واقع شویم که در شمال فلسطین قرار داشت و فاصله 100 متری با دشمن داشتیم، اسرائیلیها فضاسازی گستردهای درباره ساخت فیلم کرده بودند و آن منطقه که تحت کنترل حافظان صلح سازمان ملل بود، به سختی در اختیار ما قرار گرفت و ما آن بخش را فیلمبرداری کردیم، دکورسازی و بازسازی بخشهایی که در فیلم دیده میشود کار بسیار دشواری بود.
ه خ / س م